σε

Ανεκδοτάρα μπόμπα: Το δικαστήριο, ο σύζυγος και οι βαρκούλες…

Ανεκδοτάρα μπόμπα: Το δικαστήριο, ο σύζυγος και οι βαρκούλες...

Ανεκδοτάρα μπόμπα: Ένα ανδρόγυνο καταλήγει στο δικαστήριο για να εξηγήσει στους δικαστές τον λόγο που θέλουν διαζύγιο

Όλα αυτά στην Αμερική! Ο Αμερικανός σύζυγος, που ζητάει διαζύγιο κατηγορώντας την γυναίκα του για “παιδισμό”, εξηγεί στον πρόεδρο του δικαστηρίου:

– Είναι τόσο παιδιάστικη η συμπεριφορά της, που κάθε φορά που κάνω μπάνιο, διασκεδάζει πολύ βυθίζοντας όλες τις χάρτινες βαρκούλες μου!

Στην αίθουσα επικράτησε πανικός από τα γέλια. Ο πρόεδρος έμεινε στήλη άλατος προς στιγμήν, ενώ λίγη ώρα αργότερα φώναξε:

– Δεκτό…

ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ! ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ…

Ανεκδοτάρα μπόμπα: Το δικαστήριο, ο σύζυγος και οι βαρκούλες…

Ανεκδοτάρα με γαμπρούς: Ήταν μια πεθερά και είχε 3 γαμπρούς. Ο ένας την αγαπούσε πολύ, ο άλλος πιο λίγο και ο άλλος καθόλου

Θέλοντας να δει ποιος την αγαπάει περισσότερο αποφάσισε να πάει στη θάλασσα με τον κάθε ένα από αυτούς.

Πάει με τον πρώτο, μπαίνει στην θάλασσα και κάνει πως πνίγεται. Τότε ο γαμπρός της θα την σώσει.

Την άλλη μέρα θα βρει έξω από το σπίτι του μια Mercedes κι ένα σημείωμα.
“Σε ευχαριστώ που μ’ έσωσες η πεθερά σου”.

Την άλλη εβδομάδα πάει με τον δεύτερο κάνοντας το ίδιο κόλπο. Ο γαμπρός της την έσωσε και την άλλη μέρα βρήκε έξω από το σπίτι μια Mercedes με το ίδιο σημείωμα.

Πάει με τον τρίτο την άλλη εβδομάδα. Η πεθερά του κάνει πως πνίγεται αλλά αυτός δεν την έσωσε και αυτή πνίγεται.

Την άλλη μέρα στην κηδεία βρίσκει έξω από το σπίτι του 3 Mercedes και το μήνυμα.

“Σε ευχαριστώ που με έσωσες ο πεθερός σου”.

Δείτε ακόμα 🙂  Ανέκδοτο: Η καντίνα στο δάσος

Κερατωμένη σε ανεκδοτάρα: Μια γυναίκα μπαίνει στο φαρμακείο κλαμένη και ζητάει κινίνο από τον φαρμακοποιό

Την βλέπει ο φαρμακοποιός και την ρωτάει:

«Κυρία μου τι το θέλετε το κινίνο;»

«Τι σας νοιάζει εσάς…» του λέει.

«Αυτό είναι δηλητήριο κυρία μου, δεν μπορούμε να δίνουμε σε όποιον μας ζητάει…»

«Να σκοτώσω τον άντρα μου θέλω» του λέει νευριασμένα.

«Τόσο το χειρότερο. Δεν θα γίνω εγώ συνεργός σε ένα έγκλημα» της λέει με ανεβασμένο τόνο.

Τότε αυτή βγάζει από την τσάντα της μία φωτογραφία με τον άντρα της στο κρεβάτι με τη γυναίκα του φαρμακοποιού και του τη δείχνει.

Την παίρνει αυτός στα χέρια του, την κοιτάει και της λέει:

«Γιατί δε μου είπατε πως έχετε συνταγή…»

Πως δημιουργούνται τα ανέκδοτα; Αυτές οι μικρές αυτοτελείς ιστορίες που μας κάνουν να γελάμε, τελικά είναι βγαλμένες μέσα από την ίδια τη ζωή;

Στην Ελλάδα έχουμε ανέκδοτα για Πόντιους, με τον Τοτό, με τον Μπόμπο, με ξανθιές και παντρεμένους. Συνήθως, είναι μικρά και βγάζουν πολύ γέλιο.

Κάποιοι, πραγματικά ευφυείς συνάνθρωποι μας που έχουν μεγάλη δόση χιούμορ, κατασκευάζουν ανέκδοτα μέσα από τη καθημερινότητά μας. Κάποια, είναι σόκιν, δηλαδή ανέκδοτα με ερωτικό περιεχόμενο.

Στην Ελλάδα, έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες βιβλία με ανέκδοτα, μέχρι την έλευση του internet, που μπορεί κάποιος να βρει εκατοντάδες.

Κάθε ειδησεογραφικό portal/site, έχει μια κατηγορία με ανέκδοτα, μιας και έχει διαπιστωθεί ότι διαβάζονται από το κοινό με μεγάλη ευκολία.

Το ανέκδοτο είναι μια σύντομη, αποκαλυπτική αφήγηση ενός μεμονωμένου ατόμου ή ενός περιστατικού.

Περιστασιακά εύθυμα, τα ανέκδοτα διαφέρουν από τα αστεία, επειδή ο πρωταρχικός σκοπός τους δεν είναι απλά να προκαλέσουν γέλιο αλλά να αποκαλύψουν μια γενικότερη αλήθεια, χαρακτηρίζοντας κάποιο άτομο, αποκαλύπτοντας συγκεκριμένες ιδιορρυθμίες ή χαρακτηριστικά, πρόσωπα, τόπους ή πράγματα, μέσα από τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες μιας σύντομης αφήγησης.

Δείτε ακόμα 🙂  Ανέκδοτο: Το γαϊδούρι

Το ανέκδοτο μπορεί να είναι αληθινό ή φανταστικό και η ανέκδοτη απόκλιση είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των λογοτεχνικών έργων. Ακόμη και τα προφορικά ανέκδοτα περιλαμβάνουν τυπικά υπερβολική και δραματική μορφή σχεδιασμένη για να ψυχαγωγήσει τον ακροατή.

Ωστόσο, το ανέκδοτο παρουσιάζεται πάντα ως καταγραφή ενός πραγματικού περιστατικού, που αφορά σε πραγματικά πρόσωπα και συνήθως σε κάποιο αναγνωρίσιμο τόπο. Σύμφωνα με τον Γιούργκεν Χάιν (Jürgen Hein), επιδεικνύουν «έναν ιδιαίτερ ρεαλισμό» και «ιστορική διάσταση».

Η λέξη ανέκδοτο προέρχεται από τον Προκόπιο της Καισάρειας, βιογράφο του Ιουστινιανού Α΄, ο οποίος έγραψε ένα έργο με τίτλο Ἀνέκδοτα, κατά κύριο λόγο μια συλλογή μικρών συμβάντων από την ιδιωτική ζωή της βυζαντινής αυλής.

Σταδιακά, ο όρος «ανέκδοτο» άρχισε να εφαρμόζεται σε κάθε σύντομη ιστορία που χρησιμοποιήθηκε για να τονίσει ή να απεικονίσει όποιο σημείο επιθυμούσε ο συγγραφέας.

Στο πλαίσιο του χιούμορ ο όρος ανέκδοτο αναφέρεται σε κάθε σύντομη χιουμοριστική ιστορία, χωρίς την ανάγκη πραγματικής ή βιογραφικής προέλευσης.