σε

Ανέκδοτο: Η ώρα…του αποχωρισμούΟ “ηρωάς” μας πάει το σ/κ ταξίδι στη βόρεια Ελλάδα για να συναντήσει δύο φίλους του.

Οι τρεις φίλοι ξανασμίγουν μετά από πολλά χρόνια…και έχουν πολλά να πουν.

Την Κυριακή το απόγευμα και μετά από ένα διήμερο έντονης διασκέδασης, ο “ηρωάς” μας πρέπει να πάρει το τραίνο της επιστροφής.

Τον πάνε λοιπόν οι άλλοι δύο φίλοι του στο σταθμό,…αλλά το τραίνο είχε φύγει.Τους λέει ο σταθμάρχης ότι το επόμενο φεύγει σε μία ώρα.

Για να μην περιμένουν στο σταθμό, βρίσκουν εκεί κοντά ένα καφενείο.Παραγγέλνουν τα τσίπουρα… το ένα μετά το άλλο και όταν νομίζουν ότι έφθασε η ώρα πηγαίνουν στο σταθμό.

Έλα όμως που το τραίνο είχε φύγει πριν πέντε λεπτά.Ρωτάνε τον σταθμάρχη και τους λέει ότι το επόμενο τραίνο φεύγει σε δύο ώρες.

Τι να κάνουν για να περάσει η ώρα,…ξαναπάνε στο καφενείο.Εκεί… “πλακώνονται” πάλι στα τσίπουρα και όταν νομίζουν ότι έφθασε η ώρα τρέχουν στο σταθμό.

Μόλις φθάνουν, βλέπουν το τραίνο να έχει φύγει…και για μισό λεπτό να μην το προλαβαίνουν.Τους λέει ο σταθμάρχης ότι έχει άλλο ένα σε μία ώρα, αλλά προσέξτε είναι το τελευταίο για σήμερα!

Ξαναπάνε στο καφενείο, αλλά λένε να προσέξουν αυτή τη φορά την ώρα και να πάνε νωρίτερα στο σταθμό, για να μην χάσουν το τελευταίο τραίνο.

Τα τσίπουρα όμως συνεχίζουν να …πέφτουν βροχή μέχρι που ο “ηρωάς”μας ακούει το τραίνο να σφυρίζει…

Τρέχουν, τρέχουν όσο πιο γρήγορα μπορούν και βλέπουν το τραίνο να κυλάει σιγά,σιγά στις ράγες. Με όλες τους τις δυνάμεις προσπαθούν να το προλάβουν…

Ενας τελικά καταφέρνει να ανοίξει την πόρτα και να μπει μέσα, ο άλλος μετά από μεγάλο αγώνα, τρέχει,τρέχει και πηδάει αλλά να είναι ο μισός έξω.Αυτός που ήταν μέσα τον σέρνει και καταφέρνει να τον βάλει με κόπο στο βαγόνι…

Και ο τρίτος…ο τρίτος να έχει πέσει κάτω και να έχει λυθεί στα γέλια!

Να γελάει ασταμάτητα..να γελάει,να γελάει,…να κτυπιέται στα γέλια ,προκαλώντας πολλά ερωτηματικά στον σταθμάρχη…

-Γιατί κύριε γελάτε έτσι εσείς που χάσατε το τραίνο;

-Γιατί εγώ ήμουν αυτός που ταξίδευε…

Μη χασετε ••► Τα 10 Καλύτερα ανέκδοτα