σε

Θρήνος Τώρα: Νεκρός πασίγνωστος Έλληνας φωτογράφος – Έφυγε μόνος του και η σορός του παραμένει στο νεκροτομείο

Θλίψη στα Χανιά προκάλεσε η είδηση του θανάτου του φωτογράφου και φωτορεπόρτερ Ηλία Σωτηρόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 19 Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο.

Ο Ηλίας Σωτηρόπουλος είχε καταγράψει με τον φωτογραφικό του φακό σημαντικές στιγμές από συνεδριάσεις της Βουλής, αλλά και πρόσωπα και μεγάλες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού.

Ωστόσο, ο ίδιος ήταν πάνω απ’ όλα ένας φωτογράφος του δρόμου. Του άρεσε να παρατηρεί και να αποτυπώνει μέσα από τον φακό του στιγμές, πρόσωπα και γεγονότα της καθημερινότητας.

Από το Ναύπλιο στην Αθήνα και τα Χανιά

Ο Ηλίας Σωτηρόπουλος, ή «Λιάκος» όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, είχε γεννηθεί στο Ναύπλιο και για χρόνια έζησε στην Αθήνα.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε επιλέξει να εγκατασταθεί στα Χανιά, όπου ζούσε μαζί με τη σύζυγό του.

Ο φωτογράφος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες της νοσηλείας του τις πέρασε μόνος του. Η σύζυγός του βρισκόταν στο εξωτερικό, στη χώρα καταγωγής της, και έτσι στο πλευρό του υπήρχαν μόνο δύο φίλοι του από τα Χανιά.

Ο Ηλίας Σωτηρόπουλος έφυγε από τη ζωή στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η σορός του παραμένει στο νεκροτομείο – Ετοιμάζεται η κηδεία

Ο φωτογράφος πέθανε μόνος του στο Νοσοκομείο και μέχρι σήμερα η σορός του παραμένει στο νεκροτομείο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η σύζυγός του έφτασε στα Χανιά και παρέλαβε από το Νοσοκομείο το πιστοποιητικό θανάτου του.

Μαζί με φίλους του Ηλία Σωτηρόπουλου αναμένεται να οργανώσουν την κηδεία του, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το τελευταίο του ταξίδι.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στους ανθρώπους που τον γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια.

Συνάδελφοι και φίλοι του έχουν συγκλονιστεί από την απώλειά του, ενώ ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα λόγια ενός συναδέλφου και φίλου του.

«Ο Ηλίας Σωτηρόπουλος μας άφησε για τους ουρανούς και γέμισε θλίψη όσους κι όσες μαζί περπατήσαμε και ζήσαμε την πόλη τα τελευταία 40 χρόνια. Θα σε θυμόμαστε για όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ηλίας Σωτηρόπουλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους ανθρώπους του χώρου και στους φίλους του. Παράλληλα, είχε ξεχωριστή θέση για τους νεότερους φωτογράφους, τους οποίους στήριζε διαρκώς και με κάθε ευκαιρία.

Η απώλειά του αφήνει ένα σημαντικό κενό στους ανθρώπους που περπάτησαν μαζί του στους δρόμους της πόλης, αλλά και σε όσους γνώρισαν τη δουλειά και την ιδιαίτερη ματιά του μέσα από τον φωτογραφικό του φακό.