Όλοι ξέρουμε την παροιμία “από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια”. Φυσικά και οι παροιμίες κρύβουν μέσα τους μια μεγάλη δόση αλήθειας. Η ειλικρίνεια των μικρών παιδιών είναι απίστευτη.
Είναι πάντα πολύ διασκεδαστικό το να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, που δεν φοβούνται να πουν ό,τι τους έρθει στο μυαλό. Βέβαια, όταν πρόκειται για την εκπαίδευσή τους όλοι ευχόμαστε να αφομοιώνουν όλα όσα μαθαίνουν.
Για παράδειγμα, ένας ταλαντούχος δάσκαλος μπορεί να διδάξει κάτι σε ένα παιδί με τρόπο, που να μην αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Ωστόσο,ακόμα και οι πιο προσεχτικοί και καλοί δάσκαλοι μπορεί να τα κάνουν μαντάρα καμιά φορά.
Στην ξεκαρδιστική ιστορία παρακάτω, μια δασκάλα κάνει τέλεια την δουλειά της, αλλά ένας από τους πανούργους μαθητές της, καταφέρνει να πάρει αυτό που τους διδάσκει και να το ερμηνεύσει με έναν δικό του μοναδικό και ξεκαρδιστικό τρόπο.
Το παρακάτω αστείο περιέχει μια λέξη που μπορεί να θεωρήσετε προσβλητική. Αν είστε ευαίσθητοι σε αυτού του είδους τις εκφράσεις, καλύτερα διαβάσετε παρακάτω. Όπως και να έχει είναι πολύ αστείο!
“Ο Βασιλάκης ήταν στο σπίτι, κάνοντας τις ασκήσεις των μαθηματικών του. Κάποια στιγμή άρχισε να λέει, “Δυο και πέντε, αυτή η βλακεία κάνει εφτά. Τρία και έξι, αυτή η βλακεία κάνει εννιά.”
Εκείνη την στιγμή μπήκε μέσα στο δωμάτιο η μαμά του και τον άκουσε. “Βασιλάκη, τι κάνεις εκεί; Τι είναι αυτά που λες;”
Ο μικρός Βασιλάκη απάντησε, “Κάνω τις ασκήσεις των μαθηματικών μου, μαμά.” Τότε, η μαμά του είπε, “Και ποιος σου τα μαθαίνει αυτά; Η δασκάλα;” Ο μικρός Billy απάντησε θετικά.
Την επόμενη μέρα η μητέρα του Βασιλάκη, ανήσυχη για την μόρφωση που λαμβάνει ο γιος της, πήγε να μιλήσει στην δασκάλα του. Η μητέρα είπε στην δασκάλα: “Θα ήθελα να μάθω πως διδάσκετε στον γιο μου μαθηματικά.”
Η δασκάλα απάντησε: “Αυτή την στιγμή μαθαίνουμε την πρόσθεση.” Τότε, η μητέρα του Βασιλάκηρώτησε: “Και τους μαθαίνεις να λένε 2 και 2, αυτή η βλακεία κάνει 4.”
Η δασκάλα, αφού σταμάτησε να γελάει, της απάντησε: “Όχι σε καμία περίπτωση. Εγώ τους έμαθα να λένε 2 και 2, το αποτέλεσμα του οποίου είναι 4.”