σε

Ένας μελλοθάνατος….



Ένας μελλοθάνατος είναι στο κρεββάτι του πόνου. Από στιγμή σε στιγμή τον περιμένουν να πεθάνει.
Ξαφνικά, εκεί που είναι ξαπλωμένος, έρχεται από την κουζίνα μια πολύαναγνωρίσιμη μυρωδιά… Η γυναίκα του φτιάχνει τα αγαπημένα του κουλουράκια!!
“Πριν πεθάνω, σκέφτεται, πρέπει οπωσδήποτε ναγευτώ για μια ακόμη φορά αυτά τα θεϊκά κουλουράκια. Ας είναι αυτή η τελευταίαόμορφη εμπειρία της φτωχής και ταλαιπωρημένης μου ζωής”
Προσπαθεί να σηκωθεί, αλλά τού είναι αδύνατο. Μεόσες δυνάμεις τού έχουν απομείνει γέρνει το σώμα του μέχρι την άκρη τουκρεβατιού, και πέφτει στο πάτωμα. Ο πόνος και η εξάντληση τον κάνουν νασυνειδητοποιήσει πως το τέλος είναι πολύ κοντά, όμως η μοναδική μυρωδιά τούδίνει την θάρρος να συνεχίσει. Με πόνο και ιδρώτα σέρνεται μέχρι την πόρτα… Ημυρωδιά γίνεται όλο και πιο έντονη!! Πιάνεται από την κάσα της πόρτας, και μεπολύ κόπο συνεχίζει έρπην μέχρι την κουζίνα.

 

“Πρέπει να δοκιμάσω έστω ένα κουλουράκι, έστωένα μέχρι να κλείσω τα μάτια μου..”, σκέφτεται για να πάρει δύναμη…

 

Με το μαύρο σύννεφο του θανάτου να στέκειαπειλητικά πάνω από το κεφάλι του, σπρώχνει την πόρτα της κουζίνας και σέρνωνταςτο ταλαιπωρημένο του κορμί, μπαίνει μέσα ακολουθώντας την μυρωδιά. Φτάνειακριβώς την στιγμή που η γυναίκα του βγάζει το ταψί από τον φούρνο!!! Η μυρωδιάείναι τώρα πιο έντονη από ποτέ, και τα ροδοψημένα κουλουράκια τόσολαχταριστά…

 

Εκείνη δεν τον έχει αντιληφθεί. Προσπαθεί να τηςμιλήσει, αλλά η φωνή δεν τού βγαίνει. Σέρνεται σχεδόν ημιθανής πια μέχρι τονφούρνο, πιάνεται από το ντουλάπι για να ανασηκωθεί λίγο και απλώνει το χέρι τουστο ταψί για να πάρει ένα ζεστό και μυρωδάτο κουλουράκι, όταν ξαφνικά η γυναίκατου τον βλέπει, του ρίχνει μία με τον μπλάστη στο κεφάλι και ουρλιάζει: 
– ΆΣΤΑ ΚΑΤΩ ΡΕΕΕΕ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝΚΗΔΕΊΑ!!!!!!!
 
14/12/2011

Δείτε ακόμα 🙂  Ανεκδοτάρα με Μητσάρα: Το γκομενάκι στο ξενοδοχείο και….