Ανέκδοτο :Ο αυθεντικός…

Ανέκδοτο :Ο αυθεντικός…


Ο Γιώργης από τη Μεσσήνη όταν πέθανε, ήταν πολύ αποφασισμένος να πάει στον Παράδεισο. Δύσκολο βέβαια, γιατί ο Aγιος Πέτρος του έβαλε ένα κουίζ.

– Σε βάζω σε ένα δωμάτιο με 100 ίδιους Αδάμ, αν μου βρεις τον αυθεντικό, η πόρτα του Παραδείσου, ανοίγει για σένα!

Πράγματι ο Γιώργης μπαίνει στο δωμάτιο με τους 100 ίδιους Αδάμ και σε δύο λεπτά βγαίνει με τον αυθεντικό, από το χέρι!

Έκπληκτος ο Aγιος Πέτρος ρωτάει να μάθει την μέθοδο ανεύρεσης.
– Πάρα πολύ απλό Aγιε Πέτρο μου!… Ο αυθεντικός Αδάμ δεν έχει αφαλό!…

Φανερά τσαντισμένος ο άγιος Πέτρος τα βάζει με όλα τα τάγματα των αγγέλων που δεν του έφτιαξαν πιστά αντίγραφα του Αδάμ…..
– ‘Aκου Γιώργη: Ήταν πολύ εύκολο με τον αφαλό και γι αυτό θα ξαναδοκιμάσεις!

Πραγματικά, ο Γιώργης από την Μεσσήνη, θέλοντας και μή,  ξαναμπαίνει στο δωμάτιο και σε δέκα λεπτά αυτή τη φορά ξαναβγαίνει με τον πραγματικό Αδάμ!

Έκπληκτος ο Aγιος Πέτρος τραβάει τα μαλλιά του για το πώς τα κατάφερε τόσο εύκολα κι αυτή τη φορά ο Γιώργης από τη Μεσσήνη!
– Πάρα πολύ απλό Aγιε Πέτρο μου! Ο αυθεντικός Αδάμ έχει ένα πλευρό λιγότερο, καθώς αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή της Εύας!…
Κάγκελο ο Aγιος Πέτρος! Αλλά δεν το βάζει κάτω:

– Μπα! …. Εύκολο ήταν και αυτή τη φορά! … Αν το βρεις και τώρα, μπαίνεις σίγουρα, και είναι γνωστό ότι εγώ σέβομαι τις δηλώσεις που κάνω στο ακέραιο! Γι αυτό με λένε και Πέτρο!…..

Τι να κάνει ο Γιώργης από τη Μεσσήνη, θα ξαναδοκίμαζε!…
Αυτή τη φορά, αργεί πολύ. …Ξαφνικά μέσα από το δωμάτιο ακούγεται μεγάλη φασαρία!

Φωνές κακό, αντάρα, χαλασμός, αλλά ο Γιώργης από τη Μεσσήνη μπλαβιασμένος από το ξύλο και καταματωμένος βγαίνει τρεκλίζοντας , αλλά με τον αυθεντικό Αδάμ από το χέρι!

– Aξιος ο μισθός σου Γιώργη από τη Μεσσήνη! Είσελθε εν τω Παραδείσων!… Πες μου μόνο πώς το βρήκες!…

– Ε!… Ήταν λίγο δύσκολο Aγιε Πέτρο μου, αλλά χαλάλι! … Μπαίνοντας λοιπόν στο δωμάτιο με τους 100 ίδιους Αδάμ, έκανα την εξής δήλωση:

“Μάγκες!!! Όλονώνε σας οι μανάδες είναι πουτά***!!!… Ε! … 99 Αδάμηδες σηκωθήκανε και με κάνανε μπλέ-μαρέ στο ξύλο! Ο ένας που δεν με πλάκωσε… ήταν ο αυθεντικός !

——————————

Μη χασετε ••► Τα 10 Καλύτερα ανέκδοτα