Η νεράιδα και η αγελάδα

Η νεράιδα και η αγελάδα

Η νεράιδα και η αγελάδα

Μια φορά κι ένα καιρό ένας χωρικός σηκώνεται πρωί πρωί να αρμέξει την αγελάδα του. Για κακή του τύχη όμως, πάει στο στάβλο και τη βρίσκει νεκρή.

Η στενοχώρια του ήταν τεράστια. Η αγελάδα ήταν η μόνη πηγή χρημάτων που είχε πια. Απελπισμένος και μη ξέροντας πια τι να κάνει, φτιάχνει, μια θηλιά και κρεμιέται.

Πάει η γυναίκα του στο στάβλο, βρίσκει την αγελάδα νεκρή και τον άνδρα της κρεμασμένο και πάνω στην απελπισία της κρεμιέται και αυτή.

Πάει ο γιος στο στάβλο, βλέπει το θέαμα και πάνω στην ταραχή του αποφασίζει να πάει να πέσει στον ποτάμι να πνιγεί. Λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του ένα χέρι τον βγάζει από το νερό. Ήταν μια πανέμορφη γυναίκα που όμοιά της δεν είχε ξαναδεί.

«Είμαι η νεράιδα του ποταμού. Ξέρω τι σου συνέβη. Αν με ικανοποιήσεις 5 φορές θα αναστήσω τους γονείς σου και την αγελάδα

Τη βάζει κάτω ο νεαρός… μια, δυο, τρεις, τέσσερις φορές αλλά στην 5η τα φτύσε.
«Καταραμένος να είσαι, άντε πνίξου» του λέει και τον αφήνει να πνιγεί στον ποταμό.

Πάει στο στάβλο και ο δεύτερος αδελφός, βλέπει κι αυτός το θέαμα και πάει κι αυτός να πέσει στο ποτάμι να πνιγεί όταν η νεράιδα τον σώζει και αυτόν:

«Είμαι η νεράιδα του ποταμού. Ξέρω τι σου συνέβη. Αν με ικανοποιήσεις 10 φορές θα αναστήσω τους γονείς σου, τον αδελφό σου και την αγελάδα.

Τη βάζει κι αυτός κάτω αλλά την 10η τα φτύσε.

«Καταραμένος να είσαι, άντε πνίξου κι εσύ» του λέει και επιστρέφει στο ποτάμι. Πέφτει και ο δεύτερος αδερφός στο ποτάμι και πνίγεται.

Πάει και ο τρίτος αδελφός, βλέπει τι συνέβη και ξεκινάει και αυτός για το ποτάμι να πνιγεί. Ξαφνικά πετάγεται η νεράιδα και τον σώζει.

«Είμαι η νεράιδα του ποταμού. Ξέρω τι σου συνέβη. Αν με ικανοποιήσεις 20 φορές θα αναστήσω τους γονείς σου, τα αδέλφια σου και την αγελάδα.

«Μόνο 20 θες; Εγώ σε ικανοποιώ και 40» της λέει ο τρίτος αδερφός.

Αρχίζει, λοιπόν 1..2..5..20..25 και ξαφνικά σταματάει και της λέει:

«Δε φαντάζομαι μετά την τριακοστή φορά να πεθάνεις κι εσύ όπως η αγελάδα…»

Η νεράιδα και η αγελάδα